R.Moldova: Poliția va lucra în regim sporit în timpul protestului Platformei Demnitate și Adevăr

Oamenii legii vor asigura ordinea publică într-un regim sporit de lucru, în timpul desfășurării protestului din 24 aprilie curent, organizat de Platforma Demnitate și Adevăr, informează MOLDPRES.

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că ”vor fi mobilizați un număr important de forţe de ordine în zonele unde vor avea loc manifestaţiile”.

„MAI a întreprins mai multe acțiuni de a asigura buna desfășurare a acțiunilor de protest, inclusiv depistarea unor provocatori, care vor încerca să destabilizeze situația și să treacă de la un protest pașnic la unul violent. Polițiștii au identificat un grup de persoane care plănuiau acţiuni violente. Pe numele lor a fost deschisă o anchetă”, a afirmat Jizdan.

De asemenea, ministrul a menționat că ”obligația de a asigura caracterul legal al protestului le revine și organizatorilor, nu doar forțelor de ordine, iar responsabilitatea desfășurării pașnice a mitingului îi revine liderilor Platformei DA”. În acest sens, Jizdan a îndemnat organizatorii și cetățenii care vor participa la protest să nu se lase provocaţi şi manipulaţi, să refuze la orice incitare la acțiuni violente şi să informeze despre aceasta oamenii legii.

Poliţia va asigura securitatea şi ordinea publică atît pe traseele naţionale în timpul deplasării protestatarilor, cît şi în municipiul Chișinău. Circulaţia rutieră va fi sistată în centrul capitalei în perimetrul străzilor Puşkin şi Mitropolitul Bănulescu-Bodoni, iar transportul va fi redirecționat pe traseele adiacente.

Pe 30 martie curent, Platforma Demnitate și Adevăr a anunțat că va organiza proteste în masă, după ce Comisia Electorală Centrală a respins inițiativa de a organiza un referendum republican. Ulterior, Curtea de Apel Chișinău a anulat decizia CEC.