Pavel Filip: „De 20 de ani CNPM este un partener de încredere al Guvernului”

Prim-ministrul Pavel Filip a participat  la festivitatea organizată cu prilejul celei de-a XX-a aniversări a Confederaţiei Naţionale a Patronatelor din Moldova (CNPM), a relatat pentru MOLDPRES Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Executivului.

În alocuțiunea sa, Pavel Filip a evidențiat rolul CNPM în facilitarea colaborării dintre comunitatea de afaceri și autoritățile statului pe toate platformele de consultare existente. Premierul este promotorul îmbunătățirii și dezvoltării permanente a dialogului cu asociațiile profesionale, în actualizării eficiente a politicilor elaborate de Guvern. Primul-ministru consideră că și din acest dialog trebuie să reiasă soluțiile și predictibilitatea pe care mediul de afaceri le solicită.

“CNPM a demonstrat pe parcursul a 20 de ani de activitate că este un partener de dialog de încredere. Este cu adevărat structura cea mai reprezentativă a patronatelor din Republica Moldova. Îndemn oamenii de afaceri să se asocieze sub umbrela Confederației pentru a fi mai elocvenți în dialogul cu Guvernul și autoritățile publice”, a afirmat Premierul.

De asemenea, Pavel Filip a vorbit despre acțiunile Executivului pentru îmbunătățirea condițiilor de activitate ale agenților economici, cum ar fi instituirea moratoriului pe controalele de stat, reducerea numărului de acte permisive și licențe, instituirea ”Ghișeului unic” la eliberarea acestora, reformarea organelor cu funcții de control, optimizarea procedurilor de raportare .

„În perioada următoare ne propunem o resetare a instituțiilor de reglementare, astfel încît să dezrădăcinăm practica abuzurilor și constrîngerilor în relațiile cu agenții economici”, a adăugat Pavel Filip.

Confederaţia Naţională a Patronatului din Moldova participă la elaborarea şi avizarea proiectelor de legi, actelor normative, programelor şi politicilor cu impact socio-economic. În prezent, CNPM întruneşte 16 membri, care reprezintă peste 5000 de întreprinderi, în care sînt angajaţi circa 450 mii de salariaţi.