R.Moldova: Circa 100 de participanţi şi-au expus produsele la Tîrgul cadourilor de Paşti

Circa 100 de participanţi şi-au expus produsele la Tîrgul cadourilor de Paşti, care a fost inaugurat astăzi la Centrul Internațional de Expoziții (CIE) „Moldexpo” din Chişinău. Evenimentul, care se află la a V-a ediție, se va desfăşura pînă pe 29 aprilie, informează MOLDPRES.

Directorul general al CIE „Moldexpo”, Arcadie Andronic, a subliniat că organizarea acestui Tîrg deja a devenit o tradiţie. „Sîntem foarte aproape de sfîrşitul Postului Mare şi de Sărbătoarea Sfintelor Paşti, aşteptată cu bucurie de creştinii ortodocşi de rit vechi. Cu această ocazie, companiile participante la Tîrg oferă vizitatorilor o gamă variată de produse alimentare – cozonaci, ouă, pîine, carne şi mezeluri, produse de patiserie, ceai, cafea, miere şi multe altele”, a accentuat sursa citată.

De asemenea, producătorii locali au expus la standuri: articole de îmbrăcăminte, suvenire, bijuterii, produse cosmetice şi parfumuri, obiecte de artizanat, accesorii, broderii ş.a.

Potrivit lui Andronic, pe durata Tîrgului, în fiecare zi vor fi organizate mai multe activități pentru copii şi adulţi, inclusiv ateliere de încondeiere a ouălor şi de confecţionare a cadourilor de Paşti, a jucăriilor și a bijuteriilor.

La fel, pe parcursul celor şapte zile, în cadrul evenimentului vor evolua elevi de la Școala de muzică „Eugen Doga”, Școala de balet „Balerina”, Liceul Republican de Muzică „S. Rahmaninov”, care vor crea o atmosferă  frumoasă pentru vizitatori, în ajunul Sfintelor Sărbători de Paşti.