„Bacalaureat” de Cristian Mungiu va fi prezentat în premieră, simultan, la București și la Cannes, pe 19 mai

 

Cel mai recent film regizat de Cristian Mungiu, „Bacalaureat”, va avea premiera românească simultan cu cea mondială din cadrul Festivalului de Film de la Cannes, pe 19 mai, de la ora 19,00. La București, evenimentul va avea loc la Sala Palatului și va fi deschis pentru public, informează un comunicat Woodoo Films remis miercuri AGERPRES.

O parte din echipa filmului va fi prezentă la evenimentul din București, iar membrii echipei aflați la Cannes vor intra în legătură cu spectatorii bucureșteni în direct de pe covorul roșu.

„Bacalaureat”, cunoscut în perioada de pregătire sub numele de „Fotografii de familie”, spune povestea unui doctor dintr-un mic oraș de provincie care trebuie să decidă care e cea mai bună cale de urmat pentru copilul lui în contextul societății românești de astăzi, potrivit sinopsisului peliculei.

În rolurile principale sunt distribuiți actorii Adrian Titieni și pe Maria Drăguș. Ei îi au alături pe Lia Bugnar, Mălina Manovici, Vlad Ivanov, Rareș Andrici. Scenariul și regia sunt semnate de Cristian Mungiu, imaginea este realizată de Tudor Vladimir Panduru, scenografia de Simona Pădurețu. Director de film este Adrian Moroca, iar producător executiv, Tudor Reu.

Biletele vor fi puse în vânzare în rețeaua Eventim și pe www.eventim.ro, la Agenția de bilete a Sălii Palatului și pe www.salapalatului.ro.

Tot pe 19 mai, „Bacalaureat” va putea fi văzut în avanpremieră și la Cluj, Ploiești, Arad, Târgu Mureș, Brăila, Timișoara, Bacău, Pitești, Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu, Suceava, Constanța Maritimo, precum și în București la Afi Palace Cotroceni, Mega Mall și Sun Plaza.

Cristian Mungiu este la a treia participare în competiția oficială de la Cannes. La precedentele două, filmele sale au fost recompensate cu trofeul Palme d’Or, în 2007, pentru „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, și cu premiile pentru scenariu și interpretare feminină, în 2012, pentru „După Dealuri”.

Festivalul de Film de la Cannes selectează în competiția oficială circa 20 dintre cele mai bune filme ale anului, alese din 1.800 de filme înscrise în competiție și se desfășoară în acest an între 11 și 22 mai.

„Bacalaureat”, o co-producție România-Franța-Belgia, este produs de Mobra Films cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Eurimage.