Germania: CDU dezminte că ar dori o schimbare de strategie față de partidul populist de dreapta AfD și electoratul lui

Uniunea Creștin-Democrată (CDU), partidul de centru-dreapta al cancelarului german Angela Merkel, a dezmințit marți o informație apărută în ziarul Bild potrivit căreia formațiunea politică ar avea în vedere o schimbare de strategie față de partidul populist de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) și alegătorii lui, relatează DPA.

În ediția sa de marți, Bild a relatat că, în cadrul unei reuniuni cu partidul său de centru-dreapta, Angela Merkel a afirmat că demonizarea AfD, care deține locuri în jumătate din parlamentele celor 16 landuri ale țării, și a susținătorilor AfD nu face decât să provoace o îndepărtare și mai mare de partidele tradiționale.

Surse prezente la reuniune au declarat pentru DPA că Merkel nu a vorbit despre o schimbare de strategie față de AfD, ci doar a menționat faptul că îngrijorările susținătorilor săi ar trebui luate în serios și contracarate cu propuneri politice.

În opinia sociologilor și a politologilor, politica de centru a Angelei Merkel din ultimul deceniu i-a determinat pe susținătorii CDU să se îndepărteze și să opteze pentru AfD, care, la sfârșitul săptămânii trecute, și-a întărit poziția antiimigrație și antiislam într-un nou manifest.

DPA amintește că, la alegerile regionale din martie, AfD a obținut o victorie electorală fără precedent, făcându-și intrarea în parlamentele landurilor Baden-Wuerttemberg, Renania-Palatinat și Saxonia-Anhalt.