Ministrul Sănătății a dispus efectuarea unui control la contractele de achiziții de dezinfectanți la Institutul Oncologic București

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a dispus marți Corpului de Control efectuarea unei anchete în ceea ce privește contractele de achiziții încheiate de Institutul Oncologic București cu firma producătoare a dezinfectanților în cauză, dar și cu alți agenți economici care pot avea legătură cu ancheta în cazul biocidelor.

Potrivit unui comunicat de presă al MS remis AGERPRES, rezultatele anchetei Corpului de Control vor fi transmise Parchetului General.

De asemenea, ministrul Sănătății are în vedere extinderea anchetei pe marginea procedurilor de contractare și achiziții și la alte unități spitalicești.

“Totodată, în cadrul videoconferinței de mâine, 4 mai 2016, cu Direcțiile de Sănătate Publică din țară, acestea vor comunica rezultatele primelor teste de autocontrol și sanitație dispuse de ministrul Sănătății la data de 28 aprilie”, precizează sursa citată.