Spectacol muzical coregrafic dedicat poetului George Coșbuc la Madrid

Un spectacol muzical coregrafic cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la nașterea marelui poet George Coșbuc va avea loc la 7 mai la Ateneul din Madrid, informează Federația Asociațiilor de Români din Spania – FEDROM, coorganizator al evenimentului.

Acest spectacol este o punere în scenă a câtorva din obiceiurile unei nunți tradiționale românești din Transilvania, prezentate de Coșbuc în poemul ”Nunta Zamfirei”, scris în 1890, și care se mai păstrează și astăzi în zona în care s-a născut marele poet. În cadrul spectacolului, Ansamblul Someșul, sub coreografia lui Nicu Ardelean și Viorel Pop, va prezenta o serie de jocuri populare, iar interpreți de folclor din diverse zone ale țării vor interpreta cântece populare foarte îndrăgite.

Toți participanții la acest spectacol — interpreții, dansatorii și persoanele care vor prezenta obiceiurile — sunt amatori, rezidenți în Spania, îndrăgostiți de folclorul românesc, care au păstrat în memorie obiceiurile, mulți urcând pentru prima dată pe o scenă.

Organizată de Asociația România la scurt timp după Paște, manifestarea va oferi copiilor prilejul să dăruiască ouă roșii, care sunt simbolul fertilității și vieții, în afară de semnificația religioasă.