Palmares impresionant al elevilor artiști ieșeni

În perioada 18 – 23 aprilie s-au desfășurat la București cele două Olimpiade Naționale de Interpretare Vocală, Instrumentală și de Studii Teoretice pentru clasele III – VIII și pentru clasele IX – XII. Cele două loturi participante au confirmat încă o dată că la Colegiul Național de Artă Octav Băncilă Excelența este la ea acasă! Dovadă stau premiile obținute la toate secțiunile: pian, vioară, corzi grave, suflători lemne, suflători alamă și percuție: patru premii I, două premii II, două premii III și o menținune, obținute de elevii de gimnaziu și două premii I, patru premii II, trei premii III și trei mențiuni, obținute de elevii de la liceu, un total de 21 de premii. Sub raportul rezultatelor obţinute cele două loturi au demonstrat, încă odată, că fac parte din elita şcolilor interpretative din ţară.

Olimpiada Națională de Coregrafie- București, 14-17 aprilie 2016

Premiul I Olaru Viviana, cls.  XII-a Prof. Rodica Fălișteanu
Premiul al II-lea Galan Mălin, cls. a XII-a

Damaschin Andrei, cls. a XI-a

Prof. Rodica Fălișteanu

Prof. Sergiu Cotorobai

În perioada 14-17 aprilie 2016, un grup de zece elevi de la secția de Coregrafie a Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” a participat la Olimpiada Națională de Coregrafie, care a avut loc la București. Aceștia au prezentat rezultatul unei munci meticuloase realizate împreună cu profesorii de coregrafie. În aceasta competiție au participat peste o sută de elevi din opt colegii și licee din țară, respectiv București,  Iași,  Cluj, Constanța,  Galați, Brăila, Timișoara și Bacău. Au fost trei zile pline de emoții,  în care elevii si-au arătat măiestria la cele doua secțiuni: dans clasic și dans contemporan. Însă cele mai mari emoții au fost în ultima zi, când s-a anumțat că și anul acesta, eleva clasei a XII-a Olaru Viviana, îndrumată de prof. Rodica Fălișteanu, a obtinut premiul I și a fost selectată să participe în Gală, de data aceasta împreună cu partenerul său, Galan Mălin, elev din clasa a XII-a, coordonator prof. Rodica Fălișteanu, care a obtinut premiul II și  au interpretat pas de deux – ul „Flăcările Parisului”. Elevul Damaschin Andrei, din clasa a XI-a, recent intors din SUA, unde a urmat cursuri de balet timp de trei luni, a obținut premiul II cu variații din „Lacul Lebedelor”, coordonator prof. Sergiu Cotorobai.

Olimpiada Națională de Arta Actorului- București, 14-17 aprilie 2016

Premiul I Grosu Răzvan, cls.  XII-a Prof. Alice Florentin
Premiul al II-lea Sandu Ștefania, cls. a XII-a Prof. Alice Florentin
Premiul al III-lea Trupa de teatru, cls. a XII-a Prof. Alice Florentin
Mențiune Mărcuță Andrei, cls. a XI-a Prof. Nicolae Ionescu

După patru ani de studiu, după patru ani de creație, după patru ani de modelări spirituale, după patru ani de lucru în echipă, am ajuns la Olimpiada Națională de Arta Actorului, București, 2016, motivați nu doar de dorința de a lua un premiu, ci de a ne demostra nouă înșine că acești ani nu s-au scurs în zadar; și cu un scop bine definit: să lăsăm spiritul creator să vorbească pe scenă, iar noi să dobândim acel firesc mult căutat în teatru. Timizi și cu mult respect au plecat la drum cincisprezece: Răzvan Grosu, Ana Baroi, Claudiu Vrabie, Ștefana Niță, Ciprian Ungureanu, Gianina Bejenaru, Ștefania Sandu, Bianca Vâlcu, Andreea Chelar, Florentina Ciornei (cu toții elevi în clasa a XII-a F, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă“), Florin Gorgos (clasa a X-a F), Călin Andrei-Aftanasiu (clasa a XII-a A) – care a asigurat partea sonoră a spectacolului, Marina Munteanu și Andrei Mărcuță (clasa a XI-a F), conduși de prof. drd. Alice-Ioana Șfaițer. Am participat la cele două secțiuni ale olimpiadei: secțiunea individual (cu patru elevi) și secțiunea trupe (cu doisprezece elevi). La clasa a XI-a, secțiunea individual, am reușit să luăm o mențiune (Andrei Mărcuță) și, deși nu a fost pe lista premianților, a fost remarcată și Marina Munteanu, ambii elevi fiind pregătiți de profesorul Nicolae Ionescu. La clasa a XII-a, secțiunea individual, am reușit să luăm premiul I la băieți (Răzvan Grosu) și premiul al II-lea la fete (Ștefania Sandu), elevii fiind pregătiți de profesor Alice-Ioana Șfaițer. La secțiunea trupe s-a participat cu spectacolul „Interesul poartă fesul“ de Jacinto Benavente, regie și concept scenic Alice-Ioana Șfaițer. Spectacolul a obținut premiul al III-lea. Dincolo de aceste premii, elevii ieșeni au fost remarcați de organizatori ca fiind o echipă unită, frumoasă și creativă. A fost o competiție care, cu siguranță, va rămâne în amintirea tuturor participanților!

Olimpiada Națională Corală- Satu Mare, 15-17 aprilie 2016

Premiul Special al Juriului pentru Sincretism Artistic Corul claselor V-VIII, Colegiul Național de Artă O. Băncilă Iași Prof. Dragoș Cohal

Prof. Carmen Moldoveanu-Rusu

Premiul

al II-lea

Corul Diamond, Școala Gimnazială Constantin Erbiceanu, Erbiceni, Iași Prof. Liliana Costea

 

În urma evenimentului de sâmbătă, 16 aprilie, ce s-a desfăşurat la Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare, Corul Diamond al Școlii Gimnaziale „Constantin Erbiceanu”, comuna Erbiceni, județul Iași, dirijor, prof. Liliana Costea, a reușit performanța de a lua locul al II-lea la etapa Națională a Olimpiadei Corale, clasele de gimnaziu, iar Corul claselor V-VIII, de la Colegiul Național de Artă O. Băncilă Iași, dirijor, prof. Dragoș Cohal a obținut Premiul Special al Juriului pentru Sincretism Artistic. În cadrul celor două secţiuni ale competiţiei au participat paisprezece coruri, șapte dintre acestea la secţiunea şcoli şi licee de artă, iar celelalte șapte la secţiunea învățământ de masă, formaţii aparţinând judeţelor Sfântu Gheorghe, Cluj Napoca, Slatina, Buzău, București, şi Satu Mare.

REZULTATE OBȚINUTE LA OLIMPIADELE NAȚIONALE DE SPECIALITATE

 

Olimpiada Națională de Interpretare Vocală, Instrumentală și Studii Teoretice

pentru clasele III-VIII, 18-20 aprilie 2016, București

 

Premiul I Plăcintă Alexandru, pian, cls. a VIII-a Prof. Roxana Ota
Baniță Georgiana, flaut, cls. a VIII-a Prof. Mihaela Grigoraș

Prof. Smaranda Acatrinei

Ambrosă George, corn, cls. a VIII-a Prof. Neculai Musteață

Prof. Luiza Botez

Ailenei Ștefan, percuție, cls. a VII-a Prof.Iustin Rusu
Premiul al II- lea Scripcaru Liviu, vioară, cls. a VIII-a Prof. Raluca Dobre-Ioniță

Prof. Luiza Botez

Blîndu Sofia, violoncel, cls. a VI-a Prof. Florin Sandu

Prof. Smaranda Acatrinei

Premiul al III- lea Lucaci Mario, pian, cls. a III-a Prof. Roxana Ota
Ciotloș Alexandru, pian, cls. a V-a Prof. Carmen Șoltuz
Mențiune Țaga Viviana, pian, cls. a VI-a Prof. Carmen Șoltuz

 

 

Olimpiada Națională de Interpretare Vocală, Instrumentală și Studii Teoretice

pentru clasele IX-XII, 21-23 aprilie 2016, București

Premiul I Ivancia Mădălina, vioară, cls. IX Prof. Ovănescu Lia
Ailenei Ioana, percuţie, cls. X Prof. Rusu Iustin
Premiul

al II-lea

Sălăjan Sofia, pian, cls. X Prof. Ota Roxana
Boboc Daniel, clarinet, cls. XI Prof. Căuneac Iftimie
Cojocaru Simona, oboi, cls. XI Prof. Gorovei Ilie
Sandu Ana Maria, vioară, cls. XII Prof. Iftimie Maria
Premiul

al III-lea

Ene Eduard, flaut, cls. X Prof. Adamachi Simina
Bălan Crina-Ioana, canto clasic, cls. XI Prof. Ciocoiu Daniela
Ichim Florina-Alexandra, corn, cls. XII Prof. Musteaţă Neculai
Mențiune Cotruţă Gabriela-Cristina, flaut, cls. IX Prof. Cioată Valentina
Călin Petre-Cristian, violoncel, cls. XI Prof. Nedelcu Ioana
Munteanu Ştefana-Alexandra, violă, cls. XI Prof. Prodanciuc Manuela