Al 11-lea volum din seria ”Jurnalul unui puști” va fi lansat simultan de 20 de edituri din întreaga lume

Cel de-al 11-lea volum din seria de mare succes ”Diary of a Wimpy Kid” (”Jurnalul unui puști”) de Jeff Kinney va fi lansat la 1 noiembrie simultan de 20 de edituri din întreaga lume, prin care și din România, anunță EFE .

Din această serie s-au vândut, până în prezent, 165 de milioane de exemplare tipărite.Viitorul volum va fi editat și difuzat în același timp în SUA, Marea Britanie, Canada, Australia, Turcia, Grecia, Japonia, Brazilia, Spania, regiunea Catalonia din Spania, Portugalia, Ungaria, Suedia, Letonia, Norvegia, Taiwan și România. La această acțiune conjugată s-au adăugat, cu ocazia celui de-al 11-lea volum, și Israelul și Coreea de Sud.

”În 2015, am avut ocazia să cunosc cititorii din întreaga lume ai *Jurnalului unui puști* în cadrul unui turneu stimulant, care m-a motivat să scriu în continuare pentru această generație de copii și pentru generațiile care vor urma”, a afirmat Jeff Kinney, potrivit unui comunicat de presă difuzat vineri de editura RBA din Spania.

Considerat cel mai important autor de cărți pentru copii din ultimul deceniu, Jeff Kinney a fost și în România, la începutul lunii decembrie 2015. Traduse în 51 de limbi, scrierile sale sunt deosebit de apreciate și în țara noastră, unde s-au vândut peste 500.000 exemplare.