Usatîi: În ultimul an, am vorbit de cinci ori cu Plahotniuc

Primarul de Bălţi Renato Usatîi şi oligarhul Vladimir Plahotniuc au comunicat în ultimul an, în ciuda faptului că acesta organiza proteste tocmai împotriva prim-vicepreşedintelui PD.

Usatîi spune că de când s-a întors de la Moscova, în mai 2015, s-a întâlnit de „câteva ori” cu Plahotniuc, dar a avut şi discuţii telefonice cu acesta, scrie Independent.md.

„În ultimul an eu cu Plahotniuc am vorbit de 5 ori. De pe 6 mai (2015), când m-am întors în Moldova după ce am fost scos din alegeri, am vorbit cam de 5 ori cu Plahotniuc”, a declarat Usatîi în cadrul unei emisiuni de la RTR Moldova.

Usatîi susţine că el nu a discutat cu Plahotniuc despre „distrugerea lui Filat”, spunând că cei doi au vorbit mai mult despre protestele organizate în această perioadă.

„Mi-a reproşat că mă duc să protestez la el acasă, că ar avea informaţii în acest sens, că el acolo are tatăl bolnav. Eu i-am spus că nu am de gând să mă duc la el la acasă”, a mai spus Usatîi.

El a respins însă acuzaţiile că ar fi planificat împreună cu Plahotniuc protestele pe care le-a organizat în ultimul an.