SUA: Un avion a întrerupt procedura de decolare după ce o pasageră a confundat un celebru cercetător cu un…terorist

O pasageră a unui avion al companiei American Airlines care se pregătea să decoleze și-a văzut vecinul cu ten închis și părul creț scriind în grabă cifre și litere aparent fără nicio semnificație și a făcut totul pentru a întrerupe procedura de decolare, scrie lefigaro.fr. Pretinzând că este prea bolnavă ca să zboare, ea a reușit să facă avionul, care era deja pe pistă, să revină la poartă pentru debarcarea ei.

Odată ajunsă la sol, femeia a spus ceea ce credea că văzuse: un terorist și codul lui secret. Agenții de securitate l-au interogat pe pasagerul indicat, care s-a dovedit a fi un celebru economist ce lucra la o ecuație diferențială. Profesorul italian Guido Menzio, laureat al medaliei „Carlo Alberto”, care răsplătește cel mai bun economist italian sub 40 de ani, este profesor la Universitatea Pennsylvania de pe coasta de est a Statelor Unite.

Recunoscând în The Washington Post că a fost tratat corect pe aeroport de cei care l-au interogat, profesorul a afirmat că recunoaște „în acest tip de incident emoțiile care îi animă pe alegătorii lui Donald Trump”, cu discursurile sale antiimigranți și antimusulmani.