România – la BookExpo America 2016

România este reprezentată, pentru al treilea an consecutiv, la BookExpo America, cel mai mare târg de carte din spațiul nord-american, care are loc, în 2016, între 11 și 13 mai, la Chicago.

Potrivit unui comunicat al ICR New York, transmis marți AGERPRES, la târg vor participa editori, autori, agenți literari și difuzori de carte din întreaga lume, care își vor prezenta și promova cele mai recente produse editoriale.

La standul României vor fi expuse cărți recente ale autorilor români traduși în limba engleză, cu volume apărute la prestigioase edituri americane, vor fi oferite cataloage și broșuri de prezentare a literaturii contemporane și a editurilor românești, dar și pliante și materiale de promovare a programelor de finanțare derulate de Centrul Național al Cărții.

Pe durata târgului, vor avea loc mai multe întâlniri cu editorii, agenții literari și difuzorii de carte din Statele Unite ale Americii pentru a crește numărul traducerilor din autori români și, totodată, pentru a identifica cele mai bune oportunități de promovare a cărții românești pe continentul american.

Participarea românească la BookExpo America 2016 este organizată de Institutul Cultural Român, prin Centrul Național al Cărții și ICR New York.