Senatul a adoptat tacit OUG privind interceptările

Senatul a adoptat tacit OUG privind interceptările, având în vedere că termenul limită de dezbatere și vot s-a împlinit în 5 mai, a anunțat, luni, în plen, președintele forului legislativ, Călin Popescu-Tăriceanu.

Ordonanța de Urgență privind interceptările urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaților, care este for decizional.

Săptămâna trecută, ședința Senatului care avea pe ordinea de zi și dezbaterea Ordonanței a fost suspendată din lipsa cvorumului. Ministrul Justiției, Raluca Prună, a fost prezentă atunci în plen.

Vineri, a doua zi după împlinirea termenului de adoptare tacită, ministrul Prună s-a arătat nemulțumită de această situație, însă a spus că la Camera Deputaților, care este for decizional, va avea loc o dezbatere pe tema OUG privind interceptările, la care vor putea participa Guvernul, societatea civilă și toți cei interesați.

„Ordonanța adoptată de Guvern a fost pusă pe masa Senatului. Este adevărat că a primit un raport negativ de la Comisia juridică, a primit însă unanimitatea votului în Comisia pentru drepturile omului din același Senat și a trecut de Senat, e adevărat, printr-o procedură discutabilă, pentru că nu a fost cvorum. Nu a fost cvorum și a trecut tacit, asta este vestea proastă, vestea bună este că la Camera Deputaților — cameră decizională — eu sunt convinsă că acolo va avea loc o dezbatere la care și Guvernul și societatea civilă și toată lumea interesată vor putea participa și mai sper că, într-o țară în care controlul asupra serviciilor de informații, oricare ar fi el, că nu avem numai SRI, avem și SIE, se face la Parlament, eu sper ca aceste comisii de control să funcționeze cu adevărat”, a afirmat Raluca Prună la Forumul Eurosfat.