Promotori pentru democrație europeană

Proiectul „Promotori pentru democrație europeană” este un proiect realizat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România și reunește 30 de tineri din toată țara cu scopul comun de a promova valorile și principiile Uniunii Europene.

Singurul promotor care vine din mediul tehnic ales în cadrul acestui proiect se numește Oana Robu și este studentă în anul al III-lea la Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului.

Evenimentul pe care îl va derula în Iași, „Spiritul European în dezvoltarea tinerilor români”, va avea loc pe data de 11 mai, la ora 20.00, în Amfiteatrul A0 al Facultății de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului. Acesta este dedicat exclusiv tinerilor cu vârsta între 18 – 30 de ani care doresc sa afle cât mai multe informații despre Uniunea Europeană, cum funcționează și pe ce principii se bazează.

Seara va fi organizată în două părți, una de informare, în care cei prezenți pot afla despre mecanismele Uniunii Europene, despre programele de tineret pe care această organizație le are în derulare și toate beneficiile pe care orice tânăr european le are. Cea de-a doua parte va fi structurată sub  forma unei dezbateri în cadrul căreia tinerii vor putea vorbi despre subiecte de actualitate, încurajându-se astfel libertatea de exprimare.