George R.R. Martin publică un nou capitol din volumul ‘The Winds of Winter’

Scriitorul american George R.R. Martin, autorul seriei de romane ‘A Song of Ice and Fire’, (Cântec de gheață și foc), care stau la baza serialului „Urzeala Tronurilor”, a publicat pe pagina sa de internet un nou extras din viitorul volum, ‘The Winds of Winter’, care va continua aceste aventuri, relatează EFE.

Autorul a publicat pe blogul său un fragment de 6.000 de cuvinte din ‘Winds of Winter’ (Vânturile Iernii) , cel de-al șaselea volum din seria „A Song of Ice and Fire’, pe care a început să-l scrie în ianuarie 2012. El s-a grăbit să menționeze că această lansare gratuită nu implică sub nici o formă că întreaga carte este aproape gata.Capitolul intitulat „Arianne”, relatează aventurile personajului Arianne Martell, care a pornit într-o călătorie în căutarea tatălui său, Prințul Doran Martell. Arianne este un personaj care deocamdată nu a apărut în serialul de televiziune Game of Thrones (Urzeala Tronurilor).

„Vreți să știți ce s-a întâmplat cu Sand Snakes, Prințul Doran, Aero Hotah, Ellaria Sand, Darkstar și alte personaje din Winds of Winter? Această mostră vă va trezi apetitul. Pentru restul, trebuie să așteptați”, subliniază autorul.

‘A Song of Ice and Fire’ este o operă în mai multe volume, al cărei subiect este plasat în contextul medieval și care prezintă aventurile din cele șapte regate, lupta pentru putere și dorința de răzbunare a personajelor.

Primul volum, ‘A Game of Thrones’ (Urzeala Tronurilor), publicat în 1996, a fost urmat de ‘A Clash of Kings’ (Încleștarea regilor) în 1999; ‘A Storm of Swords’ (Iureșul săbiilor) în 2000, ‘A Feast for Crows’ (Festinul ciorilor) în 2005 și ‘A Dance with Dragons’ (Dansul dragonilor) în 2011.

Nu se cunoaște data publicării volumului ‘The Winds of Winter’ și nici a celui de-al 7-lea și ultim volum, ‘A Dream of Spring’. În august anul trecut, Martin a recunoscut că serialul difuzat la televiziune avansează mai repede decât capacitatea lui de a scrie volumele care lipsesc, în condițiile în care echipa serialului „Urzeala Tronurilor” s-a angajat deja să filmeze cel de-al șaptelea sezon.