Festivalul Internațional “Poezia la Iași” ediția a III-a

În perioada 22-29 mai, Iașul va fi asaltat de 111 poeți din 13 țări, reprezentanți ai Poeziei de pe trei continente: Europa, America de Sud și Asia. Alături de cei 73 de poeți din România, vor participa la acest regal liric 38 de poeți din străinătate, autori reprezentativi ai Poeziei din: Mexic, Brazilia, China, Franța, Germania, Serbia, Ucraina, Republica Moldova, Slovacia, Israel, Cehia. Printre numele de referință prezente la ediția din acest an se numără: Ileana Mălăncioiu, Dinu Flămând, Vasile Tărâțeanu, Nicolae Prelipceanu, Jacques Fournier, Gustavo Osorio, Adam Puslojic, Cristian Schenk, Marilia Garcia, Serghei Biliucov, Leo Butnaru, Arcadie Suceveanu, Nicolae Dabija, Valeriu Matei, Milan Richter.

Ediția a III-a a Festivalului Internațional ”Poezia la Iași” este gândită în jurul recitalurilor de poezie pe care cei 111 poeți le vor susține atât în incinta unor licee, facultăți și biserici, dar și în aer liber, în cartierele orașului. De asemenea, Palatul Culturii și Parcul Copou vor găzdui mai multe recitaluri extraodrinare și conferințe susținute de către invitații de marcă.

Poezia la Iași se va desfășura sub egida Festivalului Internațional al Educației. Este un proiect cultural semnat de către poeții Adi Cristi și Cassian Maria Spiridon, directorul Casei de Cultură ”Mihai Ursachi” a Municipiului Iași, respectiv președintele Fundației Culturale Poezia.