Reprezentanţii politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană s-au întîlnit la Tiraspol

La sediul Misiunii OSCE în Republica Moldova din or. Tiraspol a avut loc astăzi şedinţa grupurilor de lucru pentru educaţie, la care au participat şi reprezentanţii politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chişinăului şi Tiraspolului, Gheorghe Bălan şi Vitalii Ignatiev, comunică MOLDPRES citînd Biroul pentru reintegrare.

Pe agenda de lucru a şedinţei a figurat subiectul privind apostilarea actelor de studii eliberate de instituțiile de învățămînt din localităţile de est ale Republici Moldova.

Soluţionarea acestei probleme ar contribui la creşterea mobilităţii educaţionale a tinerilor din regiunea transnistreană şi le-ar oferi posibilitatea de a-şi continua studiile în instituţiile de învăţămînt superior de peste hotare.

Părţile au formulat propuneri şi au discutat aspecte tehnice în contextul tematicii abordate, luînd în consideraţie inclusiv recomandările făcute de experţii europeni.

S-a convenit că discuţiile la acest subiect vor continua la următoarea şedinţă a grupurilor de lucru pentru educaţie, care se va desfăşura în acelaşi format.