Dragnea despre cazul Condrea: Să nu ne dăm cu părerea toți; instituțiile – singurele ce pot determina cauza accidentului

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că instituțiile abilitate trebuie să stabilească despre ce a fost vorba în cazul accidentului de la Buftea, în care ar fi murit patronul Hexi Pharma, Dan Condrea.

„Ar trebui să nu ne dăm cu părerea toți despre acest caz, despre acest accident. Sigur că tentația este uriașă, să ascultăm scenarii sau, eventual, să construim și noi scenarii. Din păcate, un om a murit, familia lui suferă și prietenii și cunoștințele. Este foarte tentant să-ți dai cu părerea și să faci scenarii de filme. Poate sunt adevărate, poate nu sunt adevărate. Eu zic că singurele care pot determina cauzele reale ale accidentului nu sunt decât instituțiile abilitate în acest sens. Din acest motiv eu evit să susțin sau să comentez vreunul din scenariile prezentate”, a afirmat Dragnea, la Snagov, după ce a participat la o întâlnire electorală.

Întrebat care a fost „primul său gând” după ce a văzut știrea referitoare la accidentul auto, Dragnea a răspuns: „Am zis că nu vorbesc de niciun scenariu, dar, ce am gândit eu… Am văzut un autovehicul, nu vreau să spun că nu e bună marca respectivă, dar un autovehicul care nu are toate elementele de siguranță care să-i dea conducătorului auto mai multă siguranță… și m-am gândit că un patron de o asemenea dimensiune a vrut să se sinucidă în felul acesta, luând de la firmă o mașină în care la un impact la o viteză mare nu scapă. A fost primul meu gând. Dar, repet, poate a fost doar un accident. S-ar putea să și încurcăm pe cei care cercetează”.

De asemenea, întrebat dacă se impune convocarea oficială a Comisiei parlamentare de control al SRI, el a spus că o desecretizare, fie și numai parțială, a notelor informative transmise de către SRI beneficiarilor legali ar fi un lucru bun pentru toată lumea.

„Dacă opinia publică dorește să aibă acces la informații și legea permite, trebuie să fie furnizate. Eu cred că desecretizarea acelor note informative ar face bine tuturor. Și celor care le-au trimis și celor care le-au primit și tuturor celor care sunt interesați de acest subiect. Ar fi bine să se vadă totuși cine a fost informat la vremea respectivă, cum a fost informat și care au fost urmările, deciziile luate sau indeciziile în fiecare situație. Cred că ar trebui desecretizate acele note informative și mers până la capăt să vedem totuși cum de s-a ajuns la acest fenomen. Repet, cred că e bine să fie desecretizate. Dacă acolo sunt și alte alte informații care nu trebuie să