Tăriceanu, urmărit penal de DNA, în dosarul „Ferma Băneasa”

 

  Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este urmărit penal de DNA. Acesta este acuzat de mărturie mincinoasă şi de favorizarea făptuitorului. Acuzaţiile sunt aduse în dosarul privind Pădurea Snagov şi Ferma Băneasa, scrie realitatea.net

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Braşov au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton, preşedinte al Senatului, pentru comiterea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

În ordonanța procurorilor se arată că există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: în cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa s-a dispus citarea, pentru a fi audiat ca martor, numitul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton. Această citare a fost necesară în condiţiile în care existau indicii că el ar avea cunoştinţă despre activitatea infracţională a grupului susmenţionat, prin prisma relaţiilor de afaceri sau de prietenie avute cu membrii acestui grup, se arată într-un comunicat al Direcţiei.