Platforma DA pledează pentru organizarea concomitentă a alegerilor prezidenţiale şi a celor parlamentare anticipate

Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” (PDA) pledează în continuare pentru organizarea concomitentă a alegerilor prezidenţiale şi a alegerilor parlamentare anticipate, „ca unică soluţie pentru adevărată schimbare, pentru deblocarea crizei politice actuale şi detensionarea atmosferei încordate din societate”. Declaraţia a fost făcută de liderul PDA, Andrei Năstase, în cadrul unei întrevederi cu o delegaţie a Partidului Popular European (PPE).

După cum relatează TRIBUNA cu referire la un comunicat al PDA, el a spus că există riscul ca regimul de guvernare, „prin manipularea și coruperea în masă a alegătorilor, prin linșajul mediatic al liderilor adevaratei opoziții, făcînd uz de resursele administrative și justiția capturată, să fraudeze alegerile prezidenţiale în scopul consolidării sale”.

Andrei Năstase a făcut şi o descriere succintă a „evoluţiei mişcării populare protestatare din Republica Moldova şi a ultimelor grave derapaje antidemocratice ale puterii”. El a solicitat interlocutorilor săi „sprijin în vederea determinării regimului oligarhic să elibereze de urgență și necondiționat deținuții politici”.

„Un subiect important din cadrul discuţiilor l-a constituit necesitatea consolidării relaţiilor de colaborare dintre Partidul Popular European şi Partidul „Platforma Demnitate şi Adevăr”, partid al cărui doctrină politică și obiective corespund valorilor și aspirațiilor familiei politice popular europene”, se mai spune în comunicatul citat.