Prințul de Wales celebrează prima aniversare a fundației ce îi poartă numele, în Transilvania, în cadru privat

Prințul Charles de Wales celebrează prima aniversare a fundației ce îi poartă numele, în cadru privat, în Transilvania, unde va inaugura un nou centru de formare profesională, informează un comunicat al Ambasadei Marii Britanii la București, transmis AGERPRES.

Prințul de Wales va sosi la București luni după-amiaza pentru o vizită privată. Alteța sa regală se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis și cu prim-ministrul Dacian Cioloș.

Prințul Charles va petrece cea mai mare parte a vizitei în Transilvania, în cadru privat. Alteța sa regală va vizita Viscri pentru inaugurarea centrului de pregătire meșteșugărească — „The Prince of Wales’s Training Centre” — cu ocazia primei aniversări a fundației sale — Fundația Prințul de Wales.

Lansată pe data de 2 iunie anul trecut, fundația este o organizație caritabilă ce sprijină conservarea patrimoniului arhitectural, agricultura și dezvoltarea durabilă în România. Principalul obiectiv al organizației este dezvoltarea aptitudinilor profesionale în comunitățile rurale pentru a ajuta localnicii să își găsească mai ușor un loc de muncă.

Noul centru de formare este amplasat în Viscri, județul Brașov. Un vechi hambar a fost transformat, iar vechea casă a fost extinsă pentru a găzdui ucenici din întreaga țară. În acest an, fundația va oferi 12 cursuri, de care vor beneficia în jur de 150 de persoane din mediul rural, predominant din Transilvania și Moldova.

„Noul centru este un vis devenit realitate pentru Alteța sa regală, care a vizitat România timp de aproape douăzeci de ani și dorește să lase o moștenire în țara noastră. Vom fi capabili să punem în practică, prin programe educaționale, viziunea Alteței sale regale privind sustenabilitatea, agricultura și conservarea patrimoniului”, a declarat directorul executiv al fundației, Aura Woodward, citată în comunicat.

Centrul de formare găzduiește în prezent primul curs de țesături tradiționale, pentru ucenici din Bucovina, Maramureș, București și Transilvania.