Bookfest 2016: Titluri de Pulitzer și Nobel, printre cărțile prezentate de Humanitas

Humanitas își așteaptă cititorii la această ediție a Bookfest cu mai bine de 30 de lansări, peste 1.000 de titluri la raft, mai mult de 50 de titluri în primă ediție și reduceri de 10% la toate cărțile și prețuri speciale pentru edițiile de colecție.

Potrivit Gabrielei Maz, director de promovare Humanitas, printre cele mai interesante cărți ale verii 2016 se numără volumul care a câștigat premiul Pulitzer pentru literatură în 2015 — „Toată lumina pe care n-o putem vedea” de Anthony Doerr, romanul distins cu Marele Premiu al Academiei Franceze — „2084. Sfârșitul lumii”, de Boualem Sansal, și „Vremuri second-hand” de Svetlana Aleksievici, deținătoarea Premiului Nobel pentru literatură 2015.
De asemenea, printre autorii cu care cititorii se pot întâlni, prin intermediul cărților, la standul Bookfest se numără Ana Blandiana, Fania Oz-Salzberger, Lucian Boia, Andrei Pleșu, Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Teodor Baconschi, Ioana Pârvulescu, Horia-Roman Patapievici, Vladimir Tismăneanu, Radu Paraschivescu, Tania Radu, Dan C. Mihăilescu, Andrei Cornea, Ciprian Măceșaru, Cosmin Ciotloș, Tatiana Niculescu Bran, Dan-Liviu Boeriu, Radu Vancu, Ioan Stanomir.

Printre evenimentele Humanitas, Gabriela Maz a amintit lansarea seriei de autor Matei Călinescu, dar și întâlnirea, sâmbătă, de la ora 16,00, cu istoricul Fania Oz-Salzberger, coautor alături de Amos Oz, tatăl său, la bestsellerul „Evreii și cuvintele”.

„În cadrul programului ‘Israel, țară invitată de onoare’, autoarea israeliană va fi prezentă duminică, de la ora 12,00, în standul Humanitas, la lansarea celei mai recente apariții Amos Oz, ‘Iuda’. La eveniment vor fi prezenți scriitorii Gabriel Liiceanu, Ioana Pârvulescu, Tania Radu și Densa Comănescu”, a mai spus Gabriela Maz.