Festivalul Florilor de Tei, Ed. a II-a

Continuând tradiţia cu care a obişnuit publicul ieşean consumator de evenimente culturale de calitate încă de la înfiinţare, Centrul Cultural Internațional din Iaşi are bucuria de a vă anunța organizarea celei de-a doua ediții a Festivalului Florilor de Tei, la Iaşi, în intervalul 17–19 iunie 2016.

Partenerii Centrului Cultural Internaţional din Iaşi în organizarea evenimentului sunt Primăria Municipiului Iaşi, Universitatea de Arte «G. Enescu» Iaşi, Uniunea Artiştilor Plastici Iaşi.

Festivalul Florilor de Tei din Iaşi este o amplă şi complexă manifestare cultural㸠care are ca obiectiv punerea în valoare a oraşului Iaşi cu ceea ce are el mai frumos, teii şi poezia eminesciană, şi îşi propune să creeze un brand al oraşului nostru ca oraş activ din punct de vedere cultural.

În esenţă, Festivalul Florilor de Tei va cuprinde manifestări artistice foarte variate, în cadrul celor două secţiuni: spectacole si expoziţii (spectacol de poezie eminesciana; expoziţia „Instantanee florale”; expoziţia de fotografie Nicu Roşu; dubla lansare de carte de poezie, „Anatomia iubirii”, de Claudia Nechifor şi „Smaralde Sărate”, de Laura Talmaci; spectacol surpriză „Fashion and Flowers”; parada de costume tradiţionale multietnice) şi concursuri (concurs de traducere de poezie eminesciană în patru limbi, concursul „Cel mai frumos balcon, cea mai frumoasă gradină, cea mai frumoasă vitrină/terasă”), ce au în vedere puternica legătură a Iaşului cu opera şi personalitatea poetului Mihai Eminescu.

Aşteptăm publicul ieşean la manifestările culturale care vor avea loc la Complexul Palas, în zona Atrium şi în Grădina Palas, în toate cele trei zile, şi la Teiul lui Eminescu, în Parcul Copou, duminică, 19 iunie, de la ora 10.00.

Pe toată perioada Festivalului Florilor de Tei, Centrul Cultural Internaţional din Iaşi vă invită să admiraţi, în Complexul Palas, expoziţia „Instantanee florale” şi expoziţia de fotografie Nicu Roşu.

Program:

17 iunie 2016:
| 18.00- 18.30 – Complex Palas –  Atrium
Ceremonia de deschidere a Festivalului Florilor de Tei – Ediţia 2016
| 18.30- 19.00 – Complex Palas – Atrium
Spectacol de poezie eminesciană, susţinut de elevii Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă”, secţia – teatru
| 19.00- 20.00 – Parcul Copou – Teiul lui Eminescu
“Cosiţe înflorate”

18 iunie 2016:
|17:00 – 17:30 – Palas – Atrium
Lansare dubla de carte
|17.30-18.00 – Palas – Atrium
Vernisaj expozitie „Instantanee florale”
Vernisaj expozitie de fotogra,e Nicu Rosu
Expoziţie „Flori de piatră”
|18.00-19.30 – Palas – cupola de pe lac
Atelier de confecţionare coroniţe pentru copii: Coroniţe din flori de tei

19 iunie 2016:
| 10.00-12.00 – Parcul Copou – Teiul lui Eminescu
Parada costume tradiţionale multietnice – Pelerinaj simbolic de la Casa Pogor la Teiul lui Eminescu
| 12.00- Parcul Copou – Teiul lui Eminescu
Realizarea în direct a instalaţiei florale „În dar lui Eminescu” de către toţi participanţii la Festival şi cu ajutorul publicului
| 18.00 – 20.00 – Palas – Atrium
Festivitatea de premiere – Anunțarea câștigătorilor și decernarea premiilor pentru cele 2 concursuri din festival (concursul de traduceri de poezie eminesciană în patru limbi, concursul „Cel mai frumos balcon, cea mai frumoasă gradină, cea mai frumoasă vitrină/terasă”).
Spectacol surpriză „Fashion and flowers” – instalaţii florale în modă.
Închiderea festivalului.