In cazul elicopterului Smurd prabusit la Cantemir au fost initiate doua cauze penale: una la Chisinau si o alta ancheta la Bucuresti

Dosar penal in cazul elicopterului prabusit la Cantemir. Procuratura Generala anunta ca a initiat o ancheta pentru incalcarea regulilor de securitate. Si Parchetul Militar din Bucuresti a pornit o cauza penala pentru a investiga prabusirea aeronavei. Premierul a convocat e o sedinta de urgenta. Intre timp, la Chisinau, zeci de oameni au depus flori la ambasada Romaniei in memoria salvatorilor cazuti la datorie.

Intre timp, ambasadorul Romaniei a mers la locul tragediei.

Procuratura Generala a dechis un dosar penal pe marginea acestui caz.

Premierul Pavel Filip a discutat astazi la telefon cu omologul sau roman Dacian Ciolos, caruia i-a transmis condoleante. Potrivit unui comunicat al executivului, Filip a convocat la guvern pe toti cei responsabili de investigarea cauzelor accidentului.

Si presedintele Nicolae Timofti a transmis condoleante familiilor celor morti, mentionand ca accidentul de astazi este un moment trist pentru cetatenii de pe ambele maluri ale Prutului, dar si pentru el personal.