Andrian Candu: „Plecăciuni pentru echipa SMURD – una a eroilor”

Președintele Parlamentului Andrian Candu a depus astăzi flori la Ambasada României în Republica Moldova și a păstrat un minut de reculegere în memoria victimelor accidentului aviatic, produs în apropierea localității Haragîș, raionul Cantemir, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.

Speakerul a transmis condoleanțe poporului român, familiilor, colegilor și rudelor celor patru persoane decedate în accident – Doru Gavril, Voicu Șocae, Mihaela Dumea, Gabriel Sandu. Totodată, Președintele Parlamentului a semnat în cartea de condoleanțe, deschisă de Ambasada României la Chișinău, exprimîndu-și recunoștința pentru sacrificiul eroilor în misiunea lor de a salva vieți omenești.

”Plecăciuni pentru eroismul și dedicația celor căzuți la datorie, care au făcut imposibilul pentru a salva alte vieți omenești. Echipa SMURD e una a eroilor, care și-a sacrificat viața”, a declarat Andrian Candu.

Președintele Parlamentului a menționat că autoritățile depun eforturi pentru a investiga cauzele accidentului aviatic și a aduce claritate în acest caz tragic. Andrian Candu a anunțat că este examinată posibilitatea de a deschide conturi bancare pentru a colecta donații pentru familiile persoanelor decedate.

Potrivit unui decret prezidențial, astăzi, în Republica Moldova, este declarată zi de doliu.