Elicopter SMURD prăbușit: Oficialități din Republica Moldova au depus coroane de flori la Ambasada României

Oficialități din Republica Moldova, între care președintele Nicolae Timofti și șeful parlamentului Andrian Candu, au depus vineri coroane de flori la sediul Ambasadei României din Chișinău, în semn de omagiu pentru cele patru victime ale accidentului aviatic din raionul Cantemir, în care a fost implicat joi un elicopter al Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD), relatează Moldpres, citând Serviciul de presă al președinției moldovene.

De asemenea, oficialii moldoveni au semnat în cartea de condoleanțe ce a fost deschisă la misiunea diplomatică română.

‘În aceste momente grele, în numele cetățenilor Republicii Moldova și al meu personal, exprim întreaga noastră compasiune în legătură cu pierderea tragică a eroilor SMURD, care s-au dedicat salvării de vieți până în ultima clipă’, menționează președintele Nicolae Timofti în mesajul său.

La rândul său, Andrian Candu a transmis condoleanțe poporului român, familiilor, colegilor și rudelor celor patru persoane decedate în accident: Doru Gavril, Voicu Șocae, Mihaela Dumea și Gabriel Sandu. ‘Plecăciuni pentru eroismul și dedicația celor căzuți la datorie, care au făcut imposibilul pentru a salva alte vieți omenești. Echipa SMURD e una a eroilor care și-a sacrificat viața’, a declarat Andrian Candu.

Președintele parlamentului moldovean a declarat că autoritățile depun eforturi pentru a investiga cauzele accidentului aviatic și a elucida acest caz tragic. Candu a anunțat că este examinată posibilitatea de a deschide conturi bancare pentru a strânge donații pentru familiile persoanelor decedate.

Vineri este zi de doliu în Republica Moldova în memoria celor patru membri ai echipei SMURD: pilotul, copilotul, medicul si paramedicul, conform unui decret emis cu o zi în urmă de către președintele Timofti.