Guvern: Ajutoare de urgență pentru familiile medicului și asistentului medical decedați în accidentul aviatic din Republica Moldova

Guvernul a aprobat, miercuri, acordarea de ajutoare de urgență în valoare de câte 85.000 de lei pentru familia medicului Mihaela Dumea, respectiv pentru cea a asistentului medical Gabriel Sandu, care au murit pe 2 iunie, în urma prăbușirii elicopterului SMURD, în Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat al Guvernului remis AGERPRES, suma totală de 170.000 de lei se asigură din bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice pe anul 2016, iar plata se va efectua de către Agenția pentru plăți și inspecție socială a județului Iași.

„Menționăm că familiile pilotului și copilotului de pe elicopterul prăbușit au fost sprijinite de Ministerul Afacerilor de Interne”, se mai arată în comunicatul citat.

Un elicopter SMURD s-a prăbușit pe 2 iunie în zona raionului Cantemir, localitatea Haragâș din Republica Moldova, în urma accidentului cei patru membri ai echipajului au decedat: medicul Mihaela Dumea, asistentului medical Gabriel Sandu, comandorul Doru Gavril și copilotul Voicu Șocae.