Liberalii se vor abține la votul pe proiectul de modificare a Regulamentului Camerei

Liberalii se vor abține de la votul pe proiectul de hotărâre pentru modificarea Regulamentului Camerei, a declarat miercuri liderul deputaților PNL, Eugen Nicolăescu.

„În mod normal, noi astăzi ar fi trebuit să discutăm modificarea Regulamentului, să punem de acord Regulamentul, prevederile lui, cu softul pe care îl folosim ca să putem reintroduce votul prin cartele electronice. Noi, PNL, nu o să intrăm în lupta internă din PSD, care vrea să schimbe președintele Camerei pe care ei l-au propus. Nu e treaba noastră. Problema este că intempestiv, pentru a schimba un om, se fac modificări ale Regulamentului și la alte capitole decât cele pe care le convenisem. Avem o dificultate, cum să votăm la acest proiect de hotărâre, vrem să modificăm Regulamentul ca să reintroducem votul electronic, dar în același trebuie să fim de acord și cu modificări ale Regulamentului privind schimbarea președintelui Camerei Deputaților. În consecință, nu avem decât o singură variantă prin care să ajutăm reintroducerea votului electronic, dar nici să intrăm în lupta din PSD și ne vom abține la votul pe acest proiect de hotărâre a Camerei”, a precizat Nicolăescu.

Deputații au introdus pe ordinea de zi a plenului Camerei de miercuri proiectul de hotărâre privind modificarea Regulamentului prin care președintele forului legislativ își poate pierde funcția mai ușor.