Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a facut astăzi un apel către toate partidele de opoziție să se așeze la masa de discuții privind desemnarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale din octombrie. Potrivit lui Năstase, un termen rezonabil în acest sens ar fi 20 iunie.

„Platforma Demnitate şi Adevăr face apel către toate partidele reformatoare şi antioligarhice, care se bucură de încredere populară, să purcedem neîntârziat la discuţii publice privind consolidarea eforturilor împotriva regimului Plahotniuc, inclusiv prin desemnarea unui candidat unic la funcţia de preşedinte şi elaborarea strategiilor privind declanşarea alegerilor parlamentare anticipate concomitent cu cele prezidenţiale. Un termen rezonabil în acest sens ar fi 20 iunie 2016”, a declarat Andrei Năstase în cadrul unui briefing de presă.

Mai mult, liderul Platformei DA a făcut un apel către toţi cetăţenii ţării ca, prin intermediul reţelelor de socializare să se implice în discuţii şi să plaseze postări publice în spaţiul online, incluzând în text eticheta #PresedinteleMeuEste. Internauţii au fost îndemnaţi să formuleze care anume sunt, în opinia lor, caracteristicile şi capacităţile pe care ar vrea să le aibă următorul lor preşedinte.

„Scopul acestei acţiuni este de a facilita identificarea, în cel mai obiectiv şi transparent mod posibil, a profilului candidatului pe care şi l-ar dori electoratul la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, evitând astfel eventuale înţelegeri din umbră, interese personale sau politice de grup”, a menţionat Năstase.

Totodată, politicianul a opinat că „scrutinul prezidenţial nu va fi unul suficient de demolare a regimului oligarhic, de aceea, pentru prevenirea consolidării regimului autoritar unica soluţie sunt alegerile parlamentare anticipate desfăşurate concomitent cu cele preşedinţiale”.