Taberele pentru copii din R. Moldova

 

Costul unei zile de odihnă pentru un copil va fi de la 120 până la 183 de lei. Părinții vor putea achita 20% din costul total al biletului, iar 25% din numărul total de bilete prevăzute pentru taberele din Republica Moldova vor fi repartizate gratuit pentru unele categorii de copii.

CURENTUL vă propune un top – 10 al taberelor din Moldova.

1. Tabăra „Bucuria” – Vadul lui Vodă

Tabăra Creştină pentru Copii „Bucuria” pe lângă Misiunea „Veste Bună”.

În fiecare an sunt create noi programe bazate pe cerinţele moderne şi sugestiile copiilor. Programul include o varietate largă de activităţi, orientate spre Odihnă şi recuperarea copilului: înot în bazin, trambulină, perete, bungee, fotbal, ciclism, volei, etc.

Masa de patru ori pe zi într-o sufragerie amenajată modern. Prețul biletului este de 2 mii două sute de lei pentru 12 zile. Copii cu vârsta 7-16 ani.

2. Tabăra „Floricica” – Vadul lui Vodă

Tabăra dispune de odăi în căsuţe de lemn şi odăi în blocul de 2 etaje. Alimentarea se face la cantina proprie, recent modernizată, de patru ori pe zi. Copiii vor putea avea diferite activități sportive, dar și concursuri. Prețul biletului este de 1600 de lei. Copii cu vârsta 7-16 ani.

3. Tabăra „Zâmbetul” – Vadul lui Vodă

Tabăra dispune de terenuri sportive pe care se practică volei, fotbal și tenis de masă. Este desfășurat un program educativ și distractiv variat. Copiii sunt repartizați în grupe conform vârstei (7 – 14 ani).
Masa de patru ori pe zi, iar prețul biletului este de 1600 lei pentru 10 zile.

4. Tabăra „Zorile Nistrenii” – Vadul lui Vodă

Tabăra este amplasată în parcul Nistrean de la Vadul lui Vodă. Cazare 10 nopți în camere cu toate comoditățile, masă de 5 ori pe zi, asistență medicală în permanență, securitate asigurată non-stop, serate dansante cu muzică stilată, terenuri de mini-fotbal, volei, baschet, tenis de masă, piscină performantă etc. Copii cu vârsta 7-18 ani. Masa este asigurată de 4 ori pe zi, prețul biletului este de 1600 de lei.

5. Tabăra „La Popas” – Molovata Nouă, Dubăsari

Tabăra permite combinarea odihnei active cu petrecerea seminarelor, întrunirilor în cele două săli de conferințe, cât şi a competiţiilor sportive pe teren – volei, baschet, fotbal ş.a., dar şi în sala sportivă, cu toate comodităţile care activează pe parcursul anului. Pentru cazare dispun de locuri cât în căsuţe de lemn pe malul Nistrului atât şi camere cu toate comodităţile.

Pe parcursul sezonului estival se organizează odihna copiilor dar şi întrunirile sportivilor. Tabăra dispune de o ospătărie modernă și largă. Prețul pentru un bilet este de la o sută de euro pentru 10-20 de zile. Copii cu vârsta 7-15 ani.

6. Tabăra Internațională pentru copii „Izvoarele Toleranței”- s. Leordoaia, Călărași

Tabără de vară cu program diversificat. Așadar, în fiecare zi copiii vor studia cultura unui popor care locuiește pe teritoriul țării noastre, istoria acestuia, literatura, arta, tradițiile și sărbătorile. Totodată, vor participa la master-class-uri cu diferite tematici (la alegere); vor juca fotbal, volei sau vor înota în bazin; vor urma training-uri de comunicare eficientă. Masa este asigurată de patru ori pe zi iar prețul biletului este de 1900 de lei. Copii cu vârstele de 10-17 ani.

7. Tabăra „Dumbrava Albă” – Bălți

Tabăra de vară organizează activități educative și distractive pentru copii. Prețul unui bilet este de 1400 de lei și durează 10 zile. Masa este asigurată de patru ori pe zi. Copii cu vârstele 7-16 ani.

8. Tabăra pentru copii „Sparta” – Chișinău

În acest an, tabăra pentru copii „Sparta” este localizată în Bulgaria și în Grecia, într-o bază de odihnă de pe litoral. Programul prevede multe aventuri, excursii, competiții sportive, secții de interes. Prețul pentru fiecare țară este diferit: Bulgaria – 130-170 euro pentru 7 zile și 880 lei pentru transport; Grecia – 215 euro pentru 10 zile și 1500 lei pentru transport. Copii cu vârstele de 8-18 ani.

9. Tabăra de zi „Academiei Prospera”– Chișinău

Acest tip de tabără este unul de zi și are profil în limba engleză. În cadrul acestei tabere copiii pot activa în una din cele nouă propuse: Welcome to Summer, Fort Boyard, Business Camp, Girls vs Boys, Tabăra Diplomației, Eu sunt Actor, Star Wars, Camp of the Future, Dance Camp. În cele 5-10 zile copii vor avea posibilitatea să studieze engleza după un model interactiv. Costul programelor variază între 2300 – 3400 de lei. Copii cu vârstele 7-13 ani.

10. Tabăra de zi „Miriam” – Chișinău

Copiii pot participa la master-class-uri în natură și la diferite activități sportive, teatrale, culturale. De asemenea, copiii sunt pregătiți pentru un nou an școlar la taberele de specialitate. Prețul pentru bilet este de 1300 până la 2400 de lei pentru 10 zile. Copii cu vârstele de 6-10 ani.