Dragnea: Nu reușește să mă dribleze nimeni în PSD; am jucat fotbal de performanță

 

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că nu s-au făcut negocieri peste „capul său” pentru funcțiile de președinți de consilii de județe, adăugând că nimeni nu reușește să-l dribleze în PSD, pentru că știe ce se întâmplă în partid și a jucat fotbal de performanță.

„Este o informație falsă, nu reușește să mă dribleze nimeni în PSD din două motive: știu ce se întâmplă în partid și eu am jucat fotbal de performanță. Au fost foarte puțini cei care au reușit să treacă pe lângă mine. Nu s-au făcut negocieri peste capul meu, nici nu aveau cum, în schimb există discuții așa cum le-au făcut toți, se pare că cei doi consilieri de la PMP vorbeau și cu unii și cu alții, eu am vorbit cu colegii mei să nu intre în aceste jocuri, avem o propunere pe care o susținem, pentru cel de la ALDE. Cu el vom merge ca susținere în Consiliul județean (Ilfov — n.r.)”, a afirmat Dragnea, la sediul central al PSD, întrebat dacă are informații cu privire la faptul că președinția CJ Ilfov ar fi fost negociată de trei centre de putere care încearcă să-l ocolească.

Dragnea a precizat că în Comitetul Executiv Național al PSD, care se va reuni marți, se va discuta despre negocierile privind consiliile județene, care sunt „foarte importante și foarte tensionate”.

„Au apărut tot felul de zvonuri, care mai de care mai năstrușnice, eu sper să nu fie niciunul adevărat, pentru că s-a vorbit de bani. Eu sper să nu se fi ajuns aici. Este unul din pericolele pe care le-am invocat când s-a modificat legea. A fost și principalul motiv pentru care am susținut ca președinții de consilii să fie aleși ca și primarii, pentru a se evita această perioadă foarte urâtă. Oamenii au venit la vot, au votat niște partide politice, după care partidele, prin reprezentanții lor, se așază la masă și practic negociază voturile. Nu e ceva ilegal, dar nu știu cât este de corect și este o perioadă în care se pierd foarte multe prietenii, se pierd foarte multe înțelegeri”, a susținut Dragnea.