Marin Ciobanu afirmă că nu este interesat de politică: „Voi rămâne în sfera economică, care va aduce doar beneficii RM”

Fostul administrator al Zonei Economice Libere Bălţi (ZEL), Marin Ciobanu, care a fost înlăturat din funcţie de către Guvernul Filip după declaraţiile sale critice, afirmă că nu intenţionează să se implice în politică.

Iniţiativele guvernării de a-l demite s-au intensificat în momentul în care Marin Ciobanu a sprijinit public Platforma Civică Demnitate şi Adevăr. De asemenea, o vizită a fostului administrator al ZEL Bălţi în Germania, în cadrul căreia a informat partenerii germani despre protagoniştii furtului bancar, a înfuriat şi mai mult guvernarea.

„Odată cu implicarea mea în politică, din păcate, la scurt timp, am început să fiu asociat la diverse grupări politice prin intermediul insinuărilor şi al defăimărilor. Aşa cum am mai menţionat anterior, în Moldova este greu să te impui onest şi sincer pe eşichierul politic fără ca să fii ghidat din culise. De ce? Pentru că, la noi s-a creat deja un stereotip că, neapărat în spatele acţiunilor tale trebuie să fie cineva şi de aici încep să te arunce în buzunarul unui politician sau altul. În contextul în care, tot mai multe cunoştinţe din sfera de afaceri, mass-media şi oameni simpli mă îndeamnă să continui să mă implic activ în politică vreau să menţionez de ce nu voi mai merge pe această cale. Pentru ca să nu fiu în continuare subiectul unor insinuări, manipulări că aş fi dirijat din spate de către cineva şi să duc o luptă inutilă prin justificări şi declaraţii, timp care ar putea fi utilizat mult mai eficient în sfera economică pentru bunăstarea ţării noastre, reiterez: Nu mă mai interesează politica”, a declarat Marin Ciobanu.

Fostul administrator al Zonei Economice Libere Bălţi, care a atras investiţii de peste 80 de milioane de dolari, fiind create mii de locuri de muncă, susţine că rămâne în sectorul afacerilor.

„Voi continua să mă axez exclusiv pe componenta economică, care va fi doar în beneficiul Republicii Moldova. Iar primii paşi în acest sens au fost făcuţi deja. La Berlin, au fost puse bazele a două proiecte economice, care vor fi prezentate în această vară în RM”, a conchis Marin Ciobanu.

Amintim că, la începutul acestui an, Marin Ciobanu a fost propus pentru funcţia de ministru al Economiei în guvernul desemnat al fostului premier Ion Sturza, care însă nu a reuşit să obţină sprijinul Parlamentului.

Marin Ciobanu a vorbit de mai multe ori despre lacunele guvernării. Totodată, acesta a anunţat şi despre faptul că Republica Moldova ratează cel puţin 50 de milioane de euro anual din cauza guvernării corupte şi incompetente