Plenul Camerei Deputaților ia act luni de încetarea mandatului de președinte al lui Valeriu Zgonea

Plenul Camerei Deputaților va lua act, luni, de încetarea de drept a calității de președinte al forului a lui Valeriu Zgonea, a declarat secretarul Camerei, Marcel Ciolacu.

„A venit o solicitare din partea grupului PSD, care spune ca în prima ședință de plen să se constate încetarea de drept a calității de președinte al Camerei Deputaților și membru al Biroului permanent a lui Valeriu Zgonea. Astăzi (luni — n.r.), imediat, se merge în plen, apoi se va da vot pe o hotărâre privind vacantarea postului de președinte al Camerei. După ce se ia act, ne întrunim în Biroul permanent și hotărâm pe o perioadă scurtă, până se votează alt președinte, cine va prelua interimarul”, a explicat Ciolacu, după ședința Biroului permanent.

Potrivit unor surse din Biroul permanent, în ședința de luni a plenului Camerei Deputaților ar urma să se ia act de încetarea calității de președinte a lui Valeriu Zgonea, apoi să se voteze un proiect de hotărâre prin care se vacantează funcția de președinte al forului. În cazul în care va fi cvorum de ședință, această hotărâre poate fi votată luni. Dacă nu va fi cvorum, se votează pe articole, iar miercuri se dă votul final. Imediat după ședința de plen de luni, Biroul permanent se întrunește din nou pentru a desemna un președinte interimar al Camerei, care va fi, potrivit surselor citate, deputatul PSD Florin Iordache. După această procedură urmează să fie propus un nou președinte, care va fi votat în plen. Propunerea ar urma să vină din partea grupului PSD.