Gorghiu: Este fantasmagoric că Dragnea vrea alegeri anticipate cu câteva luni înainte de alegerile la termen

Copreședintele PNL Alina Gorghiu cataloghează drept fantasmagorică ideea privind organizarea de alegeri anticipate.

„Nimeni nu a acceptat ideea de anticipate când spuneam că este singura soluție legitimă și curată pentru scena politică din România. (…) Astăzi nu am fi avut un Guvern tehnocrat, ci am fi avut un Guvern politic susținut de o majoritate în Parlament, indiferent care ar fi fost majoritatea respectivă, însă la alegeri anticipate știți că nu se putea ajunge decât ca urmare a unei proceduri parlamentare destul de alambicate.

Cum PSD nu a fost de acord acum șapte-opt luni de zile, mi se pare fantasmagoric că astăzi, cu câteva luni înainte de alegerile la termen, vrea domnul Dragnea alegeri anticipate. Unu — pentru că nu mai ai timp să realizezi aceste alegeri anticipate, doi — pentru că ar fi, știți cum se numește ce vrea domnul Dragnea? Niște alegeri anticipate la termen”, a afirmat Gorghiu, luni seară, la Antena 3.

Ea a catalogat drept halucinantă declarația lui Liviu Dragnea de la DNA.

„Este o imagine dezolantă. Cozi la DNA înseamnă pentru mine, ca om care a lucrat în sistemul justiției ca avocat mulți ani de zile, o imagine dezolantă, dar de aici la a-l vedea pe liderul partidului care a luat cel mai mare rezultat la alegerile locale vorbind sau punând în balanță cătușe versus prosperitate sau dezvoltare, cătușe versus pâine, denunț penal versus alimentare cu apă sau ceva de genul acesta mie mi se pare un discurs de o toxicitate extraordinară. Nu poți să manipulezi românii în acest fel, cu asemenea discurs”, a spus Gorghiu.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că o moțiune de cenzură implică sigur alegeri anticipate, iar social-democrații evaluează acest lucru.

„O moțiune de cenzură implică sigur alegeri anticipate și noi acum evaluăm să vedem dacă ajungerea sau declanșarea alegerilor anticipate, care se poate întâmpla probabil în octombrie, ne mai poate ajuta cu ceva. Adică să scurtezi mandatul guvenului cu o lună, având un guvern cu puteri limitate, nu știu dacă este foarte bine. Discutăm realist. (…) Avem noi siguranța că dacă îi dăm jos pe tehnocrații ăștia nu vine o variantă mai rea? Pentru că nu desemnăm noi prim-ministrul și nu avem în spate niște alegeri, ca să poți spune la Cotroceni — asta e majoritatea, ăsta e omul pe care îl propunem noi și îl susținem”, a declarat Dragnea duminică seara, la un post de televiziune.