ANRE a stabilit noi prețuri plafon de comercializare cu amănuntul a carburanților, mai mari decît cele anterioare

 Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a carburanților, pentru perioada 15-28 iunie, 16,25 lei per litru la benzina Premium-95, 14,35 lei pentru motorină și pentru gazul lichefiat –  7,29 lei per litru. Prețurile afișate astăzi pe pagina electronică a ANRE vor fi valabile 14 zile calendaristice, informează MOLDPRES.

Prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a motorinei a fost majorat cu 52 de bani per litru, de benzină cu 4 bani, iar la gazul lichefiat cu 9 bani. Prețul la motorină s-a ridicat la nivelul anunțat de companiile petroliere înaintea dezbaterilor publice după majorările din 23-25 mai, în timp ce prețul la pompă la benzină e doar cu 10 bani mai mic decît cel stabilit în timpul majorărilor de la sfîrșitul lunii mai.

Prețurile respective au fost stabilite în conformitate cu prevederile noii Metodologii de formare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, în vigoare din 13 mai 2016. Fiecare operator de pe piața produselor petroliere va determina, reieșind din prețurile plafon stabilite de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul, le va publica pe pagina sa web și le va afișa pe panourile informative de la stațiile de alimentare. Prețurile stabilite de operatori vor intra în vigoare și se vor aplica pentru toți consumatorii, începînd cu ziua de miercuri, ora 00.01 noaptea.  Operatorii nu au dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai mari decît prețurile plafon stabilite de ANRE.