Tăriceanu: CSM vorbește de necesitatea independenței justiției și când se face o propunere de a crește independența, o refuză

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, spune că a rămas surprins de punctul de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii referitor la propunerea sa legislativă privind acordarea unei mai mari independențe numirilor judecătorilor și procurorilor.

„Ceea ce pot să vă spun este că am rămas cu totul și cu totul surprins de punctul de vedere al CSM, care pe de o parte vorbește ori de câte ori are ocazia, și foarte bine face, despre necesitatea independenței justiției, iar propunerea mea este tocmai de a acorda o independență și mai mare numirilor la nivelul judecătorilor și procurorilor și de a scoate aceste numiri de sub zona politică, în așa încât reacția CSM m-a surprins. Rămâne ca acest proiect de lege să fie dezbătut în Senat și sper să reușim să facem un pas înainte în ceea ce înseamnă o independență reală a justiției. Ținem cont de toate punctele de vedere, (…) dar pentru mine este surprinzător. Pe de o parte CSM vorbește de necesitatea independenței și când se face o propunere de a crește independența, o refuză”, a declarat, miercuri, Călin Popescu-Tăriceanu.