Vlad Plahotniuc nu va candida la funcția de președinte și nici la cea de prim-ministru

Prim-vicepreședintele Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, a declarat într-un interviu acordat ziarului Timpul de Dimineață că „nu va candida la funcția de președinte al Republicii Moldova și nici la cea de prim-ministru”, informează MOLDPRES.

„Proiectul meu politic este foarte clar pînă în 2018 – să contribui cu tot ce pot la construirea unei țări stabile economic și politic, prin sprijinirea reformelor vitale pentru modernizarea Moldovei, fie că vorbim de instituțiile din domeniul economic, cele ale justiției, social sau alte zone importante. Acest lucru îl voi face din poziția actuală de politician. La Președinție va veni cineva dorit de popor, iar Guvernul actual își va duce mandatul pînă la capăt”, a opinat Plahotniuc.

Prim-vicepreședintele PD a accentuat că proiectul său politic este la vedere și mai clar ca oricînd, iar unicul lucru care ar trebui să fie prioritar în prezent este ”asigurarea stabilității și sprijinirea Guvernului în tot ceea ce face, pentru relansarea economică și reformarea statului”.

Totodată, politicianul a mai menționat că niciodată nu s-a gîndit cîtă influență ar putea avea în procesele politice, deoarece „practic e imposibil de făcut o astfel de evaluare”. Acesta îndeamnă oamenii „să nu creadă în ce spun politicienii, nici măcar pe el, dar să ceară acțiuni concrete de la ei și să-i judece după rezultate”.