Conferință privind impactul noilor tehnologii asupra educației organizată de Google și MENCS

 

Decidenți din sistemul național de educație, specialiști în educație din zona publică, din partea companiilor și ONG-urilor cu programe în domeniul educațional, cadre didactice și elevi vor participa joi la conferința „Școala românească, la granița dintre tradiție și inovare prin tehnologie”, care are ca temă noile tehnologii digitale și impactul lor asupra procesului de predare.

Potrivit unui comunicat remis luni presei, evenimentul va cuprinde și o serie de demonstrații live și exemple de bune practici pentru modul în care aplicațiile digitale pot transforma procesul de predare și învățare într-unul accesibil, dinamic și interactiv.

Agenda evenimentului va include teme precum: modele de succes ale politicilor educaționale pentru formarea profesională continuă a profesorilor, utilizarea progresului tehnologic și internetului pentru creșterea accesului și utilizării interactive a informației, sistemele de tip e-learning și rolul lor în dezvoltarea competențelor digitale.

Evenimentul va fi organizat de Google România, alături de Ministerul Educației și Edu Apps.

Printre oficialii care au confirmat prezența se numără Adrian Curaj — ministrul Educației, Marius Bostan — ministrul Comunicațiilor și Corina Șuteu — ministrul Culturii.