Obiceiuri periculoase care afecteaza smaltul dintilor: alimentele acidulate provoaca eroziuni sau carii
„Pe de-o parte acizii produşi de bacteriile din placă bacteriană depusă pe dinţi duc la scăderea pH-ului dinteluişi la demineralizarea smalțului. O uşoară demineralizare poate surveni de fiecare dată când mâncăm sau bem ceva acid. De asemenea, smalțul se poate sparge sau crăpa, de aceea trebuie să fim foarte atenţi, pentru că odată distrus smaltul, ne putem pierde foarte uşor dintele din cauza complicaţiilor ce pot apărea. Un rol foarte important în producerea eroziunii dentare îl are consumul de băuturi acidulate, sucuri din fructe, citrice şi anumite alimente. Băuturile acidulate conţin acid fosforic, fructele conţin acid citric şi acid malic, produsele fermentate conţin acid lactic, strugurii şi vinul conţin acid tartaric. Este important să consumaţi aceste alimente cu moderaţie şi doar în timpul meselor.”, recomandă dr. Andra Custură.