Filmul „Sieranevada”, de Cristi Puiu, face înconjurul lumii

„Sieranevada”, cel de-al 4-lea lungmetraj regizat de Cristi Puiu, are premiera în această seară în cadrul Moscow International Film Festival, continuându-și astfel periplul festivalier ce mai cuprinde opriri și în Israel, Noua Zeelandă și Australia, conform unui comunicat al casei de producție Mandragora.

„Sieranevada” va fi prezentat de două ori pentru publicul festivalului moscovit, odată marți seară și apoi din nou miercuri seară, la Multiplex Cinema October din capitala Rusiei. Următoarea oprire pentru filmul care a cucerit critica și publicul de la Cannes va fi în Israel. Pelicula a fost inclusă în competiția internațională din cadrul Jerusalem Film Festival (7-17 Iulie 2016) și va avea premiera pe 8 iulie.

 

La sfârșitul lunii iulie „Sieranevada” ajunge la Auckland, producția fiind inclusă în selecția New Zealand International Film Festival (14-31 Iulie 2016). Tot la sfârșitul lunii iulie filmul va putea fi văzut în Australia, în cadrul Melbourne International Film Festival, eveniment care se va desfășura în perioada 28 iulie — 14 august 2016.

„Sieranevada”, care îi are în distribuție pe actorii Mimi Brănescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Cătălina Moga și Ilona Brezoianu, va rula pe marile ecrane din România din 9 septembrie.

Acțiunea filmului se desfășoară la trei zile de la atentatul din redacția publicației pariziene Charlie Hebdo și la patruzeci de zile de la moartea tatălui lui Lary, un medic trecut de 40 de ani care urmează să își petreacă ziua de sâmbătă însoțit de tânăra lui soție, în sânul familiei reunite cu ocazia comemorării celui dispărut. Evenimentul, însă, nu se derulează conform așteptărilor.