UNPR contestă dizolvarea grupului parlamentar de la Senat

Senatorul Haralambie Vochiţoiu a anunţat, marţi, că a contestat decizia Senatului de luni potrivit căreia grupul parlamentar al UNPR a fost dizolvat în urma demisiilor a nouă senatori.

”Dat fiind faptul că temeiul juridic a fost incorect, astăzi noi, grupul UNPR, format din 10 persoane, care continuă să existe, am depus o contestaţie în temeiul Regulamentului, articolul 18, litera g, la Biroul Permanent, la preşedintele Senatului”, a declarat de la microfonul Senatului Haralambie Vochiţoiu.

El a precizat că grupul UNPR din Senat a fost constituit în urma fuziunii dintre UNPR şi PPDD, iar, în prezent, grupul are în componenţă 10 senatori.

Vochiţoiu a încercat să citească textul contestaţiei, dar a fost oprit de preşedintele de şedinţă, Ioan Chelaru, care i-a atras atenţia că Senatul se află în procedură legislativă.

”Vreau să luăm act că acest grup UNPR există în continuare. Nu s-a emis şi nici nu se putea emite o hotărâre a Senatului. În concluzie, vă rog să luaţi act de faptul că grupul UNPR există şi funcţionează şi, eventual, Comisia juridică, Comisia de regulament etc pot avea un punct de vedere. Vă rog doar să luaţi act”, a mai spus Vochiţoiu.

Nouă senatori UNPR au părăsit luni partidul, 7 dintre ei alegând PSD.