102.387 de cereri, admise în prima etapă de înscriere la grădiniță

Un număr de 102.387 de cereri (95,56%) din totalul celor 107.140 de depuse au fost admise în prima etapă a înscrierilor în învățământul preșcolar, care s-a derulat între 23 mai și 17 iunie.

  • Potrivit unui comunicat al MENCS, cele 4.753 de solicitări nesoluționate vor putea fi redepuse în a doua etapă, programată între 27 iunie și 29 iulie.

MENCS precizează că orarul înscrierilor este stabilit de conducerea unităților de învățământ și afișat, la loc vizibil, în fiecare grădiniță, pentru informarea părinților și a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acestora (dacă există) și pe site-urile inspectoratelor școlare.

„În situația în care, într-o unitate de învățământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii generale de departajare (stabilite de Ministerul Educației) și criterii de departajare specifice (elaborate de fiecare unitate de învățământ preșcolar, aprobate de Consiliul de administrație al acesteia și avizate de Oficiul juridic al Inspectoratului Școlar Județean/ al municipiului București)”, precizează sursa citată.

Totodată, cererile respinse fie ca urmare a opțiunilor insuficiente din fișa de înscriere, fie din cauza absenței locurilor la unitatea de învățământ dorită vor putea fi redepuse și aprobate în etapele imediat următoare sau în etapa de ajustări (1 — 31 august).