Mircea Cărtărescu la cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Literar al Sardiniei

 

Scriitorul român Mircea Cărtărescu și traducătorul operei sale în limba italiană, Bruno Mazzoni, participă începând de joi la cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Literar al Sardiniei de la Gavoi, conform unui comunicat al Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția remis AGERPRES.

Festivalul este organizat de Asociația Culturală L’Isola delle storie cu sprijinul Regiunii Autonome a Sardiniei și al Primăriei din Gavoi.

Vineri, de la ora 12,00, are loc evenimentul intitulat „Amiaza de foc”, desfășurat în Piața Antriocu (Gavoi), unde Mircea Cărtărescu, distins recent cu premiul Gregor von Rezzori și finalist al Premiului Strega 2016, va fi prezentat publicului italian de Bruno Mazzoni. Alături de ei, profesorul Giulio Angioni îl va prezenta pe poetul Gian Mario Villalta.

Până acum au fost publicate în limba italiană, în traducerea lui Bruno Mazzoni și la editura Voland, următoarele volume de Mircea Cărtărescu: „Travesti” (2000), „De ce iubim femeile” — „Perché amiamo le donne” (2009), „Nostalgia” (2012), pentru care scriitorul a fost distins cu premiul Acerbi, și trilogia „Orbitor” — „Abbacinante” (2008), precum și antologia bilingvă de poezie „Poema chiuvetei” — „Il poema dell’acquaio” (2015).

Este a șasea prezență a unui scriitor român la Festivalul de la Gavoi, în cadrul parteneriatului cu Isola delle storie. La ediția din 2014 a participat scriitorul Cezar Paul Bădescu și traducătoarea Irina Țurcanu, iar la cea din 2015 poeta Ana Blandiana și traducătorii Mauro Barindi și Bruno Mazzoni.