Forumul Administrației Publice, în perioada 4-5 iulie, la Palatul Parlamentului; la eveniment sunt așteptați Iohannis și Cioloș

Forumul Administrației Publice, un eveniment național la care sunt așteptați președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș, va fi organizat, în perioada 4-5 iulie, la Palatul Parlamentului, de către Guvern, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul MDRAP, forumul va furniza o platformă de dezbateri privind prioritățile celei de-a doua etape a mandatului actualului Guvern în relația cu administrația publică locală și oportunitățile existente pentru derularea unor proiecte de investiții durabile, la nivel local.

Prezentările și dezbaterile vor fi moderate de vicepremierul Vasile Dîncu, de înalți oficiali și reprezentanți ai conducerii MDRAP.

Conform comunicatului, la eveniment au fost invitați în jur de 1.000 de participanți, fiind așteptați și președintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloș, împreună cu ceilalți membri ai Cabinetului său, președinții celor două Camere ale Parlamentului, președinții structurilor asociative ale administrației publice locale — Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România, Asociația Municipiilor din România și Asociația Comunelor din România—, ambasadori, reprezentanți ai mediului academic și ai organizațiilor non-guvernamentale, prefecți, primari ai comunelor, orașelor și municipiilor, președinți ai consiliilor județene.

Forumul este structurat pe discuții în plen și ateliere de lucru, unde vor fi abordate teme legate de parteneriatul dintre Guvern și administrația publică locală, de strategia de dezvoltare teritorială a României și de dezvoltarea economică și strategiile naționale în sprijinul autorităților locale.

De asemenea, vor fi discutate aspecte care vizează finanțările prin fonduri europene și de la bugetul de stat pentru dezvoltare locală și regională, dar și chestiuni legate de cadastru, amenajarea teritoriului, urbanism și dezvoltare durabilă.

Alte aspecte care urmează să fie discutate vizează direcțiile strategice în agricultură și dezvoltare rurală, descentralizarea și autonomia locală, Codul Administrativ și Codul de procedură Administrativă, transparența și managementul funcției publice în administrația publică locală, se mai arată în comunicatul citat.