Sedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor, in Bucuresti, miercuri, 4 noiembrie 2009. Guvernul propus de premierul desemnat Lucian Croitoru, format din 14 ministri, doar doi dintre ei cu aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate, incearca, miercuri, sa obtina votul de investitura din partea Parlamentului, insa un rezultat favorabil acestuia este putin probabil. BOGDAN MARAN / MEDIAFAX FOTO

Preşedinţii, liderii de grup şi membrii Biroului permanent ai Camerei Deputaţilor al Camerei îşi vor folosi maşina în vacanţa parlamentară

 

Preşedinţii de comisii, liderii de grup şi membrii Biroului permanent ai Camerei Deputaţilor vor putea utiliza maşina de serviciu în perioda vacanţei parlamentare, potrivit unei hotărâri adoptate în şedinţa conducerii Camerei din data de 27 iulie.

”Aşa cum au solicitat colegii noştri, în perioada vacanţei parlamentare, preşedinţii, liderii de grup şi membrii Biroului permanent, la acţiunile pe care aceştia le desfăşoară, să poată beneficia de maşină cu aprobarea membrului Biroului permanent cu informarea ulterioară a Biroului. Practic, s-a completat articolul 2 cu un alineat 2 care acoperă solicitarea colegilor noştri”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, potrivit stenogramei şedinţei din data de 27 iulie.

Decizia vine după ce în ultimii doi ani conducerea Camerei Deputaţilor a interzis folosirea maşinilor din dotare în timpul vacanţei parlamentare.

Mai multe comisii de specialitate ale Camerei Deputaţilor au solicita să lucreze în perioada vacanţei parlamentare, în perioada iulie-august 2016, pentru a se pronunţa asupra proiectelor de lege rămase restante.

Potrivit deciziei Biroului Permanent, preşedinţii comisiilor pot solicita Preşedintelui Camerei Deputaţilor, motivat, utilizarea autoturismelor repartizate comisiilor în vederea participării, în perioada vacanţei parlamentare, la acţiuni neprogramate. Membrii Biroului permanent care asigură permanenţa la Camera Deputaţilor vor decide asupra celor solicitate, cu informarea ulterioară a Biroului permanent.

Comisia de muncă şi-a asumat dezbaterea celui mai mare număr de legi în timpul vacanţei – 24 de proiecte care vizează în mare parte sistemul de pensii publice, în timp ce Comisia pentru învăţământ se va reuni de opt ori pentru a dezbate 12 proiecte de lege.

Comisia pentru cultură îşi propune să dezbată în vacanţa parlamentară modificarea OUG 39/2005 privind cinematografia şi legea privind dreptul de autor şi drepturile conexe, iar deputaţii din Comisia juridică vor să discute 12 proiecte de lege rămase restante.(Mediafax)