Organismele modificate genetic reprezintă un subiect controversat în societatea civilă. Consumul de alimente în genele cărora s-a intervenit are consecinţe asupra sănătaţii, atrag atenţia medicii specialişti.
Prof. univ. dr. Maria Moța, Şef Clinica de Diabet, Nutritie şi Boli Metabolice, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, a explicat pentruwww.sanatateatv.ro că flora intestinală ar putea fi afectată de consumul alimentelor provenite din astfel de organisme.
Când se intervine la nivel genetic, lucrurile pot fi scăpate de sub control, susţine prof. dr. Moța, care spune că tocmai de aceea este nevoie de un control temeinic al produselor comercializate.
Organismele modificate genetic nu sunt însă lipsite de avantaje. Tocmai parţile bune ale acestora au făcut ca ele să se dezvolte din ce în ce mai mult.
„Aceste organisme modificate genetic au apărut datorită necesităţii de a se asigura hrana pentru oameni, hrana pentru animale în prezent şi în viitorul apropiat, pentru că organismele modificate genetic au un randament crescut, asigură o producţie mare şi au o serie de avantaje cum ar fi anumite caracteristici organoleptice, o rezistenţă mai mare la boli, la infecţiile cu viruşi, o rezistenţă mai mare la ierbicide şi la insecte”, a mai explicat prof. dr. Maria Moța.