Pisica verde e premianta!

După Piatra Neamț, București, Arad, Sibiu, Pisica verde de Elise Wilk, producție a Teatrului „Luceafărul” în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tînăr Iași, a participat la cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru „ATELIER” din Baia Mare, eveniment derulat între 22 iunie -1 iulie. Ca peste tot pe unde s-a jucat, spectacolul a impresionat prin abordarea artistică, prin utilizarea în premieră absolută în România a sistemului silent disco, care schimbă în mod radical raporturile de receptare, poziționarea și participarea publicului la o reprezentație teatrală. Echipa spectacolului îi include pe regizorul Bobi Pricop, scenografa Irina Moscu și pe actorii Ioana Natalia Corban, Dragoș Maftei, Carmen Mihalache, George Cocoș, Camelia Dilbea și Alex Iurașcu.

Juriul Festivalului băimărean, alcătuit din criticul de teatru Cristina Rusiecki – preşedinte, profesorul Nicolae Weisz, actorul Emanuel Petran și regizorul Andrei Măjeri, a acordat spectacolului ieșean Premiul pentru Regie (Bobi Pricop). Reamintesc faptul că Bobi Pricop a fost nominalizat cu această creație și la valoroasele premii UNITER, categoria Regie, Pisica verde aducîndu-i prima nominalizare din carieră la prestigioasa distincție a breslei teatrale românești.
În luna octombrie, Pisica verde va participa și la Festivalul Fest(in) pe Bulevard organizat de Teatrul Nottara din București.