Olimpicii români au cucerit patru medalii la Balcaniada de Informatică

 

Lotul olimpic de informatică al României a obţinut două medalii de aur şi două medalii de argint la a XXIV-a ediţie a Balcaniadei de Informatică pentru seniori, desfăşurată la Nicosia, în perioada 27 iunie – 3 iulie.
Costin-Andrei Oncescu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş), laureat cu argint la ediţia precedentă, şi Costin Andrei Constantinescu (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi-au adjudecat medaliile de aur, în timp ce Andrei Popa (clasa a XI-a/Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui) şi Nakajima Tamio-Vesa (clasa a XI-a/Liceul Vocaţional Pedagogic „Nicolae Bolcaş” din Beiuş) au fost recompensaţi cu medaliile de argint.
Echipa României a fost condusă de profesorul Szabó Zoltan (Târgu Mureş) şi Petru-Eric Stăvărache, student la Universitatea din Bucureşti, fost olimpic. Competiţia a reunit 13 echipe din 11 ţări: Albania, Bosnia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia.