Colegiul de muzică „Ştefan Neaga” va fi reorganizat în Centrul de excelenţă în educaţie artistică

1Colegiul de muzică „Ştefan Neaga” va fi reorganizat în Centrul de excelenţă în educaţie artistică, conform unei decizii aprobate  de Executiv, informează MOLDPRES.

Ministrul Culturii, Monica Babuc, a specificat că „aprobarea proiectului are drept obiectiv consolidarea capacităţilor instituţiilor de învăţămînt profesional tehnic cu profil de arte”.

„Colegiul de muzică „Ştefan Neaga” pe parcursul ultimilor ani de studii a avut cel mai mare efectiv de elevi, profesori şi a beneficiat de cele mai mari alocaţii de la bugetul de stat, demonstrînd totodată o tendinţă de creştere pentru toţi parametrii şi un potenţial înalt de dezvoltare”, a menţionat Babuc.

Decizia prevede că ulterior, ”Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”, Colegiul Naţional de Coregrafie din mun. Chişinău, Colegiul de Muzică şi Pedagogie din mun. Bălţi şi Colegiul de Arte „Nicolae Botgros” din or. Soroca se vor aronda, pentru o mai bună administrare, Centrului de excelenţă în educaţie artistică „Ştefan Neaga””.

Potrivit autorilor documentului, ”crearea unui singur Centru de Excelenţă pentru toate instituţiile de învăţămînt artistic se justifică prin numărul mic de elevi, dar şi de profesori care sînt antrenaţi în procesul educaţional”.

Cheltuielile de punere în aplicare a prezentei hotărîri vor fi acoperite din contul şi în limitele resurselor bugetare aprobate de Ministerul Culturii.