Militarii moldoveni din Kosovo au început executarea misiunilor în aria de responsabilitate

După o lună de instruire practică și teoretică, militarii Armatei Naţionale din cel de-al cincilea contingent detașat în operațiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo, au demarat executarea misiunilor în aria de responsabilitate, informează MOLDPRES.

Potrivit comandantului contingentului, locotenent-colonelul Adrian Efros, timp de o lună, militarii moldoveni au participat la activități de pază şi apărare a obiectelor de importanță majoră, misiuni de patrulare şi asigurare a securității bazei „Camp Vilaggio Italia” din localitatea Pech, locul dislocării contingentelor țărilor, care fac parte din gruparea de forțe multinațională Vest (MNBG-W).

În aceeași perioadă, pacificatorii moldoveni au fost instruiți de către colegii lor din contingentul portughez la capitolul „fire phobia” şi controlul mulțimii.

Locotenent-colonelul Efros a adăugat că grupul de geniști din cadrul contingentului Armatei Naţionale a început cercetarea regiunii pentru depistarea şi, ulterior, distrugerea obiectelor explozive rămase în sol din perioada conflictului armat.

Contingentul KFOR-5 a plecat în Kosovo la 5 iunie curent. Acesta este format din 41 de militari profesioniști.